• ✔1-3 dagar leveranstid ✔ Fri frakt över 500 kr


Skägg är inte bara hår som växer, skägg är för många en livsstil. Finns det något finare än ett välvårdat och friskt skägg? Svaret är helt enkelt Nej! Men hur får man ett fint och mjukt skägg som inte kliar? Oavsett längd och stil på skägget, måste du ta hand om ditt skägg för att det ska både må bra och se bra ut. Nedan finns några enkla råd om hur du tar hand om skägget.


Ett rent skägg är ett friskt skägg!

Det är viktigt att skägget är rent och återfuktat. Därför ska du tvätta skägget ofta och med skäggschampo. Oftast är vanligt schampo väldigt starkt och dess kemikalier tvättar bort ansiktets naturliga oljor som skyddar huden. Resultatet blir ett torrt skägg som kliar och inte mår bra. Skäggschampo är speciellt framtaget för skägg & grövre strån och återfuktar mer än vanlig ansiktsrengöring. Börja med att massera in schampot i fuktigt skägg och se till att du kommer åt skäggbotten ordentligt. Skölj sedan noga med ljummet vatten. Tänk på att ett rent skägg är ett friskt skägg. 

Se skäggschampo

Det är lättare att jobba med ett mjukt skägg!

Ett mjukt skägg är lättare att jobba med samtidigt som det ger en välvårdad look. Använd därför skäggbalsam direkt efter att du har tvättat skägget med skäggschampo. Ett bra skäggbalsam har som egenskap att göra skägget mjukt. Bäst resultat uppnås genom applicering av balsam direkt efter schamponering. Tänk på att låta balsamet verka 1-3 minuter innan du sköljer av det. Har man längre skägg kan man även kamma skägget med balsamet i, för att fördela det i hela skägget.

Se skäggbalsam

Ge skägget näring!

För att skägget ska få näring och glans är det viktigt med skäggolja. Använd därför skäggolja efter att du har kommit ut från duschen. Tänk på att du inte vill torka ut huden, vilket du gör när du tvättar skägget och skäggbotten. Ha därför alltid för vana att använda skäggolja när du kommer ut från duschen. På så sätt ser du till att skägget är friskt och mår bra utan att du blir torr och det kliar. Värm gärna skäggoljan genom att gnida in den mellan händerna innan applicering. Kamma eller borsta sedan skägget för att fördela olja i hela skägget. Tänk på att inte bara massera in oljan med händerna, då får du inte in oljan i hela skägget. En underbar egenskap som skäggoljor har är doften. Skägget ska inte bara må bra och se bra ut, det ska även dofta gott!

Se skäggoljor

Växer skägget åt alla håll?

Ibland är det svårt att få skägget dit man vill och det ser ut som att det lever sitt egna liv. Då är det läge att använda skäggvax för att få skägget på plats. Detta är ett måste för många, särskilt när det kommer till mustaschen. Har du någon gång funderat på hur man får den fina snurren på mustaschen? Det kan du enkelt få med hjälp av lite skäggolja och mustaschvax! Värm mustaschvaxet i burken med fingrarna eller hårfön i några få sekunder. Applicera sedan vaxet i skägget & mustaschen och forma efter önskemål. Du kan senare även använda lite skäggolja för att få en fin glans.

Se skäggvax


Borsta skägget!

Kom ihåg att regelbundet borsta ditt skägg. En bra skäggborste distribuerar hudens naturliga oljor längs skäggstrået. Det är även lätt för smuts att fasta mellan skägget, därför ska du ha som vana att borsta skägget varje dag. Tänk på att det är viktigt att borsta in din skäggolja i skägget och inte bara applicera det på skägget med händerna. Du vill att oljan ska jobbas in i skägget och skäggbotten.

Se borste & kam