• ✔1-3 dagar leveranstid ✔ Fri frakt över 500 kr

Funderar du på att odla skägg? Du har hamnat rätt! Tålamod

Skägg är ett tecken på tålamod. En man med skägg är en tålmodig man. Det första steget är att ha tålamod och låta skägget växa fritt. Va inte rädd för att skägget växer vilt och ojämnt, det kommer bli bättre! Som regel ska skägget växa fritt i ca 6 månader. För vissa räcker det med 4 månader och andra 1 år. Du kommer troligtvis ha en period då ditt skägg kliar och det är då de flesta ger upp. Klådan uppstår när skäggstråna blir så pass långa att de böjer sig ner och "petar" dig i huden. Försök att hålla ut lite tills stråna har blivit så pass långa att de själva rätar ut sig. Du kan även uppleva att både huden och skägget känns torrare än vanligt, då är skäggolja och borste bra verktyg som du kommer väldigt långt med (Läs mer här: Skäggvård). Ge inte upp, du kommer inte att ångra dig! 

Barberare & frisör

När du har fått tillräckligt långt skägg är det dags att besöka en barberare som kan forma ditt skägg. Du kan senare själv trimma och klippa skägget men för att få en bra grund, rekommenderas det att besöka en barberare första gången skägget ska formas.

Styling

Nästan alla skägg har sina brister men tack vare fantastiska produkter som finns idag, behöver inte det vara en dålig sak. Vissa har väldigt grovt skägg som är svårt att hålla på plats. Hos vissa andra växer det ojämnt och man behöver fylla ut vissa nakna ställen eller kala fläckar i skägget. Använd det som ditt skägg behöver beroende på form och stil.

Vårda ditt skägg

När du har bestämt dig för att odla skägg, vare sig om du vill ha ett långt och fylligt skägg eller ett kortare skägg, är det viktigt att vårda ditt skägg för bästa möjliga resultat. Tänk på att ditt skägg ska både se bra ut och må bra! Läs mer här: Skäggvård


Ha tålamod, det krävs tid för att få ett bra skägg


Gå till en bra barberare, åtminstone första gången ditt skägg ska formas, du kommer inte att ångra dig.


Alla skägg har sina brister, använd de skäggprodukter som ditt skägg behöver. Det får ditt skägg att se välvårdat ut